Insanity?


Motivation är något av det viktigaste som finns. Vi kan starkt påpeka att utan movtivation skulle vi inte ha stigit upp ur den varma, sköna och charmiga sängen i morse - ingen annan morgon heller för den delen! Det finns vissa saker som vi helt enkelt gärna bara gör, vi känner för att utföra det, vi har en så kallad motivation mina kära vänner. Men då kommer vi till den delen där vi finner saker i vardagen som vi helst inte vill göra, vi känner helt enkelt inte för det. Alltså är detta = ingen motivation. Vi ska dock inte förvirra oss själva genom att tro att fenomenet motivation enbart innebär att vilja något. För att så riktigt enkelt är det faktiskt inte. Hör och häpna! Eller nja, läs de kommande raderna och häpna. Det finns tusentals saker som vi gör utan att vi egentligen vill göra det. Visst komplicerar det allting? Vilka faktorer är det som förmår oss att utföra en handling egentligen? Hm, bland annat sömn, utan sömn ingen motivation peepz! Sömnen är alltså ett grundläggande behov som ger oss krafter att orka igenom hela dagen. En god sömn kan skapa underverk for sure. En simpel definition av vår kära motivation är de processer som initierar, guidar och bibehåller beteenden. Alltså, motivation är en komplex process som kan ta form, omformas och bestå. Om de här inre processerna skulle helt utebli så uppstår något som vi inom psykologins värld kallar apati.

Naj det får räcka för inatt, brist på inspiration det är vad JUST det här fenomenet bör kallas. För mycket plugg, för mycket av driftsteorin, instinktsteorin och förväntingsteorin. Dags att bege sig mot den charmiga sängen och få en GOD natts sömn så att motivationen är på topp imorgon, då kommer det att skapas underverk kan jag lova. Haaaah.


Have you ever been extremely, extremely dogtired? Den känslan kan beskrivas på många olika sätt. Fast i slutändan är det en enda sak man vill, att sluta ögonen och inta en liggande konstig sned position och bara somna. Då kommer vi till den stora frågan, varför lider många människor av sömnproblem och sömnbrist? Vi kan börja med att inleda att orsakerna är ett flertal, ofta har sömnproblem en koppling till stress. Dessutom är det dålig sömn som i sin tur skapar..... Nej nu får det faktiskt räcka.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0